Велика поплава у Глумчу

Пожега – У поподневним сатима над Пожегом и околином слила се огромна количина падавина, која је донела велике проблеме у појединим деловима општине. Овога пута велика штета забележена је на подручју Глумча, где је водена бујица проузроковала прекид железничког саобраћаја, а воз за Београд, који се у том тренутку налазио на стајалишту у Глумчу, после неколико сати чекања, морао је да се врати у Пожегу.
Велику количину воде нису могли да приме пружни пропусти тако да је дошло до изливања воде по ораницама, чиме је уништено доста пољопривредних усева, а вода је долазила и до појединих кућа, а штету је претрпео и локални пут за Врањане.

На лицу места је био и Ђорђе Никитовић, председник општине Пожега и командант Штаба за ванредне ситуације, који је, у изјави за наш радио, рекао да су екипе на терену, а у Глумчу су радила три скипа.
Према његовим речима величина штете ће моћи да се процени тек сутра, а Штаб за ванредне ситуације током ноћи ће пратити ситуацију на терену и реаговати уколико за то буде потребе

Како каже Никитовић, чини се да је ситуација овога пута много гора неко пре неколико дана, када је због падавина у појединим деловима општине Пожега проглашена ванредна ситуација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up