Обука на радном месту

Пожега – Програм “Обука на радном месту” који пожешка Форца  спроводи у оквиру пројекта “Знањем до посла” већ је дао прве резултате. Након теоријске и практичне обуке четири особе са инвалидитетом почеле су са радом у предузећу Матис у Ивањици, на пословима помоћни радник у производњи намештаја. Промоција програма се интензивно одвија у више општина Златиборског и Моравичког округа и заинтересованих послодаваца који би на овај начин дошли до адекватног радног кадра има, каже Горан Ђукић из Форце. Ускоро креће обука за два пожешка предузећа, а интересовања има и из других општина.

“Ових дана почиње преквалификација радника у предузећу Развитак. Обучићемо два радника за рад на ласеру и три радника за послове заваривача. Осим тога имамо договорено, наредних дана почеће и обука радника у предузећу Мрвица на пословима дораде и завршне израде кекса. То су неки конкретни резултати до сада. Ми смо у претходном периоду промовисали овај програм и контактирали низ фирми у Златиборском округу, не само овде у Пожеги, јер са активностима покривамо Моравички и Златиборски округ. Имали смо презентацију заједно са колегама из Регионалне развојен агенције Златибор, где је дошло 10-ак фирми које су заинтересоване за овај програм. Следеће седмице очекујемо и конкретне пријаве на програм, контактирало нас је једно текстилно предузеће из Пријепоља. Направићемо пријаву ове седмице за предузеће Сирогојно из Рупељева и има још низ предзећа са којима ћемо започети сарадњу на овом програму”, каже Ђукић.

Програм “Обука на радном месту” пружа финасијску и техничку подршку фирмама које запошљавају нове раднике или им је потребна преквалификација или додатна обука постојећих радника. Током трајања обуке кроз овај програм, који се спроводи уз подршку Владе Швајцарске и Владе Србије, суфинансира се део зараде запослених.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up