Очекује се повећање броја заражених, забрана кретања од суботе у 13 сати до понедељка у 5 сати

Београд, 2. април 2020. – Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се у наредних 48 сати очекује повећање броја заражених коронавирусом, нагласивши да су се по броју новооболелих у последњих неколико дана издвојили Београд, Ћуприја, Чачак и Ваљево.

Вучић је, на конференцији за новинаре у Палати Србија после заједничке седнице Кризног штаба за сузбијање заразне болести „COVID-19“ и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести „COVID-19“ по привреду, рекао да се, нажалост, може очекивати и више смртних случајева.

Ово није предвиђање, ово је нешто што је логично очекивати, имајући у виду број људи који се налазе на респираторима, а њих  је у овом моменти 81, рекао је Вучић, додавши да су остали оболели добро.

Приметили смо као правилност у преходна три дана, од када имамо повећано тестирање, да је већи проценат позитивних, јер се углавном јављају људи са симптомима из четири средине – Београда, Ћуприје, Чачка и Ваљева, рекао је председник.

Он је додао да се чини да је Ниш, после много тешких случајева, и посебно после целе приче о Лугану, успео да се стабилизује, иако се не искључује могућност додатне заразе.

Вучић је рекао да су у Ћуприју и Ваљево послати лекари и опрема, а да се настоји да се додатно помогне и Чачку.

Он је пренео да је донета одлука да се од вечерас забрани окупљање више од две особе, а од суботе у 13 сати уводи се забрана кретања до понедељка у 5 часова ујутру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up