Од данас се може конкурисати за субвенције у оквиру побољшању енергетске ефикасности

Пожега – Након избора фирми које ће набављати соларне панеле и изводити радове на њиховој уградњи, грађани општине Пожега од данас могу да конкуришу за субвенције у радовима на побољшању енергетске ефикасности набавком соларних панела и пратеће опреме.

Субвенције ће бити намењене за набавку и уградњу соларних панела, инсталације и пратеће опреме за породичне куће а за производњу електричне енергије за сопствене потребе као и  уградњу двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије.

Снага соларних панела не може бити већа од одобрене снаге мерног места, која је наведена у рачуну за утрошену електричну енергију, а максимално до 6 КW.

Укупна средства која општина Пожега, заједно са средствима Управе за подстицање и унапредјење енергетске ефикасности Републике Србије додељује путем овог конкурса износе 1 милион динара.

Неопходну документацију грађани могу преузети на писарници општинске управе или званичном сајту општине Пожега а конкурс за субвенције у области набавке и уградње соларних панела и пратеће опреме трајаће до понедељка 5. децембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник