Одборници СО Пожега усвојили буџет за наредну годину

Пожега – Данашња седница Скупштине општине Пожега почела је минутом ћитања чиме је одата пошта недавно преминулом одборнику, наставнику Станку Андрићу. На заседању коме је присуствовало 39 од 51 одборника, усвојени су планови и програми рада за 2023. годину предузећа чији је оснивач општина Пожега. Изгласана је и одлука да породице за свако новорођенче, као једнократну помоћ у 2023. години, добију по 50 000 динара, као и одлука о изменама и допунама одлуке о остваривању права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу.


Најважнија тачка данашњег заседања била је одлука о буџету општине за наредну годину. Једногласно је усвојен је предлога буџета у износу од 1 600 485 000 динара. Образлажући буџет председник општине Ђорђе Никитовић је истако да је предложени буџет за 400 милиона динара већи у односу на овогодишњи и да је развојни и инвестициони.

Највише новца биће одвојено за путну инфраструктуру, па ће се у 2023. радити на саобраћајницама како у граду тако и на сеоском подручју. Значајне инвестиције су опредељене и за водоводну и канализациону мрежу, каже председница Скупштине Славица Симовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up