Одборници усвојили буџет за 2021. годину

Пожега – Данас је уз поштовање свих прописаних мера заштите од вуруса корона, у сали биоскопа, одржана 4. седница Скупштине општине Пожега. Одборници су изгласали предлог одлуке о ребалансу буџета и извештај о извршењу буџета општине за првих 9 месеци ове године. Потврду је добио и планирани буџет за 2021. годину у износу од 930 милиона динара, што је за око 50 милиона више него у текућој години. Образлажући предлог одлуке о буџету председник општине Пожега, Ђорђе Никитовић је истакао да је планиран чврст и стабилан буџет, који ће омогућити улагања у инфраструктуру како у сеоском тако и у градском подручју, спровођење мера социјалне политике и афирмисање развоја пољопривреде.

На данашњем заседању усвојена је и одлука да једнократна новчана помоћ коју дарује општина Пожега породицама за новорођенчад буде дуплирана, па ће уместо досадашњих 15 000 динара, износити 30 000. Одборници су својим гласовима подржали и одлуку о размени непокретности, односно земљишта између општине Пожега и предузећа “Ратко Митровић” Пожега, чиме се креће у решавање дугогодишњег проблема неуређеног простора иза зграде МУП-а и приводи се намени та атрактивна локација у самом центру града.

У обраћању за медије председник Скупштине Дејан Мркић изразио је задовољство реализацијом буџета у 2020. години и увећањем прихода за наредну годину, уз напомену да ће се то увећање односити на развој спорта и инфраструктуру како на сеоском тако и на градском подручју наше општине…

На последњем овогодишњем скупштинском заседању, усвојени су предложени програми пословања локалних и регионалних јавних предузећа и установа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up