Одборници усвојили трећи ребаланс буџета за ову годину

Пожега – Одборници Скупштине општине Пожега усвојили су данас трећи ребаланс буџета за ову годину. На основу вишка прихода, по одлуци о завршном рачуну буџета за 2020. годину, одлучено је да новац буде распоређен за више намена.

Највећи део средстава, усмериће се за реконструкцију и асфалтирање путева и улица (38 000 000), за трошкове јавног превоза (10 000 000) и за изградњу канализације у Расној (15 600 000). Биће одвојено и 5 100 000 за основну школу Емилија Остојић, од чега су 2 100 000 динара намењена за опремање учионице у Горобиљу. Обезбеђена су и 3 000 000 динара за реконструкцију кухиње у дечијем вртићу, каже председник Скупштине Дејан Мркић.

Одборници су на данашњој, седмој седници Скупштине, за вршиоца дужности директора Центра за социјални рад изабрали Слађану Стефановић, дипломираног педагога из Пожеге. Усвојили су и извештаје о раду за прошлу годину ЈП „Развојна агенција“ Пожега, Туристичке организације Пожега, Спортско-културног центра и ЈП „Рзав“ из Ариља и дали сагласност на програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја наше општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up