Одложене МОСИ у Новој Вароши

Нова Варош – Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ), планиране за средину јула, дефинитивно неће се одржати овог лета. Нова Варош је као домаћин упутила предлог Скупштини МОСИ да се оне одложе, коначну одлуку донеће Скупштина и Стални комитет МОСИ, као највиши органи Игара.

У руководству општине, града подно Златара, сматрају да су спортски сусрети младих са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ немогући у условима пандемије коронавируса. Сходно томе упутили су допис Скупштини МОСИ да се Игре одложе.

„Због пандемије вируса COVID-19, нисмо у могућности организовати МОСИ Нова Варош 2020, а о одлагању и новом датуму одржавања МОСИ, изјасниће се Скупштина МОСИ која ће бити заказана када се стекну услови“, стоји у допису који је упутио Скупштини МОСИ председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Иначе, ово неће бити први пут да се МОСИ помере због „више силе“. Слично је било и 1980. када су игре у Иванграду (данашње Беране) одложене такође на годину дана због земљотреса у Црној Гори и ванредног стања.

Нова Варош је последњи пут била домаћин спортистима са тромеђе, сада већ давне 2008. године.

ИЗВОР: PP Media

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up