Одржан Дан отворених врата на ФТН Чачак : Матуранти из целе Србије и региона посетили факултет

Чачак – У оквиру манифестације Дан отоврених врата  велики број матураната из земље, али и региона посетио је Факултет техничких наука у Чачку. Ово је био први непосредан сусрет матураната са наставницима и сарадницима ФТН Чачак у овој години. За будуће студенте тог дана реализован је велики број активности кроз које су имали прилику да сазнају о наставним и ваннаставним активностима и студентском животу у Чачку, пријемном испиту и условима уписа,  али и да обиђу град.

Присутне матуранте поздравила је и упутила срдачну добродошлицу декан ФТН Чачак, проф. др Данијела Милошевић. У свом обраћању будућим матурантима проф. др Милошевић говорила је о предностима студирања на најбројнијем факултету Универзитета у Крагујевцу, изврсној сарадњи са привредом и могућностима запослења након дипломирања, као и о мобилности студената ФТН Чачак.

У оквиру манифестације Дан отворених врата одржана је и бесплатна припремна настава  на Факултету техничких наука у Чачку. Преко 150 матуранта из Краљева, Горњег Милановца, Лајковца, Уба, Бијелог Поља и других градова присуствовало је часовима припремне наставе из седам предмета. Након завршених часова, уследило је представљање студијских програма основних академских и струковних студија, а након тога и обилазак околине.

Матуранти истичу да им је овој сусрет доста помогао у решавању недоумица и да с нестрпљењем чекају почетак студија.

„Врло сам узбуђена због тога што сам данас овде и једва чекам да почне студирање. Факултет нам је препоручила наша професорка, а данас смо и сами видели да су овде услови за студирање одлични. Чачак је доста сличан нашем граду, Бијелом Пољу, а чула сам од  старијих другова да се овде сви студенти лепо друже и сарађују, помажу једни другима, то нам много значи“, рекла је Тамара Луковац, матуранткиња из Бијелог Поља.

Пријаве за бесплатну припремну наставу су отворене још увек и сви заинтересовани кандидати се могу пријавити путем сајта ФТН Чачак (http://www.ftn.kg.ac.rs/pripremna).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up