Одржан Сајам запошљавања у Пожеги

Пожега – Данас је у Пожеги, у организацији Националне служба за запошљавање, одржан Сајам запошљавања. У простору Градске галерије незапослени су, имали увид у слободна радна места на подручју наше општине али и Ариља и Косјерића. Зорица Милошевић, директорица ужичке филијале Националне службе за запошљавање рекла је за наш радио да  је на Сајму присутно 14 послодаваца, а да је понуђено преко 150  упражњених радних места свих нивоа квалификација.

“Шансу да добију посао имају незапослена лица свих образовних профила и свих степена стручне спреме. Сматрамо да је ова мера одлична јер омогућава да се у једном дану успостави интерактиван донос између послодаваца и лица која траже запослење. Што се тиче евиденције филијале Ужице, тренутно се у општини Пожега налази око 980 незапослених лица, а на територији целе филијале се налази 6885 лица, каже Зорица Милошевић.

Међу незапосленим у највећем проценту су заступљена лица 3. и 4. степена стручне спреме са 59%, док су полуквалификована и неквалификована лица заступљена са око 25 %. Учешће лица млађих од 30 година је око 18 %, а старијих од 50 година је 46 %.

Зорица Милошевић је позвала сва незапослена лица и послодавце да узму активно учешће на свим јавни позивима и конкурсима које је Национална служба за 2023. годину расписала 20. фебруара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up