Oдржана 3. седница Општинског већа општине Пожега

На почетку заседања усвојен је годишњи  финансијски известај са извештајем независног ревизора ЈП “Дирекција за изградњу” у ликвидацији за 2019. годину као и извештај о спроведеном поступку ликвидације и завршни ликвидациони биланс ”Културног центра Пожега”. Чланови већа дали су своју сагласност на Споразум о сарадњи у области смањења ризика од катастрофа и послова развоја цивилне заштите градова и општина у сливу Западне Мораве. Усвојен је и програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја наше општине за ову годину, а коначну реч о овом програму даће одборници на наредној седници локалног парламента.

На данашњем заседању чланови Општинског већа подржали су и предложене измене плана Јавних набавки општине Пожега за 2020. како би било извршено усклађивање са новим Законом о јавним набавкама.

Расправљало се и о предлогу ребаланса општинског буџета па се могло чути да ће се 15 милиона динара определити за бесплатни јавни превоз до краја године. Констатовано је да се ради о великој уштеди имајући у виду да је само за превоз основаца до краја године било планирано 11, 5 милиона динара, а да ће на овај начин превоз бити доступан свима. Средства у износу од 3,5 милиона динара која, због ситуације са корона вирусом, нису утрошена за обележавање стогодишњице ФК Слога  биће уложена у уређење просторија клуба имајући у виду да је носилац права својине на комплексу фудбалског клуба општина Пожега.

На молбу Црквене општине Прилипац већници су одобрили и помоћ од 200 000 динара за одржавање овогодишње  уметничке колоније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up