Одржана 37. седница Општинског већа

Пожега – Данас је одржана 37. седница Општинског већа наше општине којој је присуствовао и нови већник Дејан Јевђић. Предложени дневни ред проширен је са 5 тачака од којих издавајамо решење о образовању комисије за утврђивање висине накнаде штете од уједа паса луталица. Општинско веће је позитивно одговорило на захтев за финансирање трошкова превоза ученика Средње пољопривредне школе “Љубо Мићић ”у Грчку у манастир Хиландар током фебруара, ради реализације дела практичне наставе. На данашњем заседању усвојен је и план јавних набавки за 2023. годину за Општинско веће, председника општине и Општинску управу Пожега.  Ти планови су веома обимни што најављује да ће се у 2023. доста инвестирати у нашој општини. Преко 500 милиона динара биће опредељено за инфраструктурне радове, каже председник општине Ђорђе Никитовић, а то подразумева комплетну реконструкцију бројних улица у граду.

“Оно што смо у плану усвојили за радове на територији града могу рећи то је  Улица војводе Мишића, Улица Југ Богдана, Видовданска улица, Улица 1300 каплара, да одрадимо коначно ту нову саобраћајницу од 60 метара, ради се о Улици Драгише Лапчевића. Очекује нас и реконструкција две улице на Лисишту. У Трећем рејону ћемо сигурно радити главну улицу, Карађорђеву улицу. Надам се да ћемо стићи да у току године одрадимо још једну битну улицу у Трећем рејону, то је Улица цара Лазара. Очекује нас наставак поплочавања улица као што смо кренули прошле године. Ту пре свега мислима на Улицу краља Александра, радићемо реконструкцију од прве раскрснице код Благаје до семафора код Дома здравља.  Радићемо и реконструкцију Улице зелена пијаца.Морам да кажем да се ради комплетна реконструкција улица, и нови аспфалт и нове тротоар површине урађене бехатон плочама, замена водоводних цеви, где треба радићемо нову канализациону мрежу, замена дрвореда, замена јавне расвете где буде потребно “, каже председник општине Пожега.
Паралелно са реконструкцијом улица у граду, радиће се и у пожешким селима, а у плану је и уређење зелене пијаце.

“Одрадићемо и путне правце по месним заједницама комплетно из буџета локалне самоуправе, да неко не мисли да радимо у месним заједницама само конкурсом динар према два. Тако да ту нема никакве поделе. Оно што морам још да напомене да у овом тренутку Општина преко ЈКП ради пројекат реконструкције градске пијаце, тако да нас ту заиста чека изградња. Ако све буде по плану, ако добијемо одређена новчана средства од ресорног министарства Пожега ће заиста имати пијацу за понос”, истиче Никитовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник