Одржана 5. седница Скупштине општине Пожега

Пожега – Уз све епидемиолошке мере данас је у сали Спортско-културног центра одржана 5. седница Скупштине општине. Заседању су присуствовала 42 од 52 одборника колико броји локални парламент. Након усвајања записника са претходне седнице, одборници су изгласали одлуку о ребалансу општинског буџета у висини од 25 милиона динара. У изјави за наш радио председник Општине Пожега, Ђорђе Никитовић казао је да је преко 7 милиона динара одвојено за казне због пропуста у раду општинског руководства од пре 10 до 15 година. Остатак средстава је распоређен на куповину земљишта за изградњу дечјег игралишта на Марјановића брду, стамбено решавање ромске породице на Лисишту, прибављање у јавну својину непокретности код пожешког Новог гробља и куповину аутоседишта за децу.

У наставку седнице одборници су упознати и са одлуком о додели општинског призања “7. април” за 2021. годину, о чему је детаљно образложење представио заменик председника општине Иван Новаковић.

На данас одржаној, петој седници Скуштине општине донета је одлука да се признају трошкови превоза ученицима који станују на удаљености од најмање 4км од школе, а немају могућност коришћења бесплатног јавног превоза.

У наставку заседања усвојен је и оперативни план одбране од поплава за подручје општине Пожега за воде другог реда у 2021. години са мишљењем ЈВП „Србијаводе“. Усвојен је и програм рада Туристичке организације Западна Србија за текућу годину, као и Локални акциони план за унапређење положаја Рома на територији општине Пожега 2021-2024.

Одборници су усвојили  и предлог административно мандатне комисије да се по истеку в.д. статуса директора, 23. марта, разреши дужности досадашњи в.д. директор СКЦ Драган Јовановић, а да се на његово место именује Марко Маћић, досадашњи секретар организације Спортског савеза општине Пожега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up