Одржана прва седница новог сазива Скупштине општине Чајетина

Чајетина – „Поштујући мере заштите условљене пандемијом корона вируса, прва седница новог сазива Скупштине општине Чајетина одржана је у уторак, 28. јуна, електронским путем“, нагласио је новоизабрани председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић.
Сви одборници су на исти начин претходно добили сав неопходан материјал, а само гласање по свим тачкама дневног реда седнице такође је обављено електронски.

Ђурић је још додао да је, због преузимања функција, престао мандат одборницима Милану Стаматовићу, Милоју Рајовићу и Гордани Бојовић, а да је потврђен новим одборницима, и то: Милану Лазовићу, Велисаву Нинчићу и Миловану Божићу.

Скупштина је усвојила шест решења о отуђењу грађевинског земљишта а на основу завршеног јавног огласа и извештаја Комисије.

Донета је одлука о приступању измени и допуни ПДР за изградњу гондоле, а донета је и одлука о расписивању јавног конкурса за именовање директора ЈП „Голд гондола Златибор“.

Дата је сагласност на измене Финансијског плана ЈКП „Водовод Златибор“, док је за вршиоца дужности директора овог предузећа именован Мирослав Ђокић из Ужица.

Усвојен је Извештај о раду ПД „Златиборски еко аграр“, као и Извештај о спровођењу мера пољопривредне политике за 2019. годину.

Усвојена је одлука о регулисању међусобних односа између општине Чајетина и Василија Мићића, „Путеви“АД Ужице и ХТТП „Палисад“АД Златибор у поступку фактичке експропријације јавних саобраћајница.

Због истека мандата, разрешени су досадашњи чланови, а истовремено именовани нови чланови Управног одбора ПУ „Радост“ Чајетина.

Усвојено је и више решења о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини непосредном погодбом, а ради исправке граница грађевинских парцела.

У циљу завршетка радова у центру насељеног места Златибор, изградња привремених објеката на шеталишту биће реализована средствима два финансијера на рачун обрачуна за уређење грађевинског земљишта.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up