Одржана седница општинског Штаба за ванредне ситуације

Пожега – На седници штаба за ванредне ситуације општине Пожега, чланови штаба су упознати са стањем пандемије вируса COVID-19, које је директорка пожешког Дома здравља оценила као изузетно повољно. Ситуација са пандемијом вируса COVID-19 се драстично смирила на подручју пожешке општине – констатовано је на штабу за ванредне ситуације општине Пожега.

Наиме, последњих неколико дана, у ковид-амбуланти у Пожеги се дневно региструје по 4 до 5 пацијената позитивнихна коронавирус, што је знатно повољније него у претходном периоду.

Стабилизацији стања је допринела и успешна имунизација становништва јер је до сада у пожешкој општини прву вакцину примило нешто више од 8 000 док је ревакцинисано 6 000 Пожежана.

Поред епидемиолошке ситуације, чланови штаба су разматрали и мере на смањењу ризика у четири кључне области ризика: земљотреси, клизишта и одрони, поплаве и екстремне временске ситуације.

Констатовано је да се негативне последице у ванредним ситуацијама могу спречити у великој мери превентивним деловањем, па ће на то убудуће и бити стављен акценат – констатовано је на седници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up