Одржана седница општинског Штаба за ванредне ситуације у Пожеги

Пожега – Иако је дошло до повећања броја оболелих од коронавируса на подручју пожешке општине – ситуација је стабилна, речено је данас на седници општинског Штаба за ванредне ситуације.
Највећи број заражених лица је потврђен у уторак, 30. јуна, па је због великог броја контаката ових лица, тестирано неколико десетина особа.

Чланови Штаба су сагласни да треба предузимати све превентивне мере, почев од редовног прања руку, затим одржавања дистанце на јавним местима и затвореном простору, до ношења заштитних маски, са посебним акцентом на трговинске радње и тржне центре. Због тога је и отварање Градског базена, планирано за петак, одложено на неколико дана.

Посебно је било питање целисходности доношења одлуке о неким ванредним мерама, попут скраћења радног времена угоститељских и трговинских радњи.

Међутим, с обзиром да је клиничка слика код свих оболелих – прилично лака, те да би се, на другој страни, изазвала велика штета за привреднике Пожеге и то у ситуацији када на подручју општине није проглашена ванредна ситуација – заузет је став да се, за сада, треба придржавати свих прописаних препорука и мера републичких и окружних органа, те да се драстичније мере, за сада, не предузимају.

Коначно, највећа корист у оваквој ситуацији, може да буде да се сви трговински и други субјекти, односно правна лица, на једној, али и појединци, на другој страни, придржавају поменутих мера, па је општински Штаб одлучио да захтева да се сви строго придржавају мера предострожности – у првом реду ношења заштитних маски, чиме би заштитили и себе и друге, а целој заједници донели смиривање епидемиолошке ситуације, што је у овом тренутку и најважније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up