Одржана седница општинског Штаба за ванредне ситуације

Пожега – Већ седам дана у Пожеги није потврђен ниједан нови случај заразе коронавирусом. То је само један од показатеља смиривања епидемиолошке ситуације, па је општински Штаб за ванредне ситуације донео неколико одлука које се могу окарактерисати као олакшавајуће.

Након што су чланови Штаба за ванредне ситуације општине Пожега упознати са епидемиолошком ситуацијом на подручју општине, чланови Штаба су донели неколико одлука које практично значе попуштање мера предострожности, али то никако не значи да је опасност прошла, сагласни су сви чланови Штаба, каже Ђорђе Никитовић, председник општине Пожега и командант Штаба за ванредне ситуације.

Релативно добра епидемиолошка ситуација је један од разлога да се донесу поједине мере са предзнаком попуштања.

У првом реду се то односи на угоститељске објекте, а локална самоуправа ће, према одлуци Штаба за ванредне ситуације, помоћи и ученицима и наставницима који су на старту нове школске године, додаје Никитовић.

На данашњој седници Штаба, било је речи и о могућностима релативно скорог укидања ванредне ситуације, али истовремено и о неким корацима који би могли да се назову припемама за јесењи, односно зимски период, за случај да и тада буде потребно организовати рад ковид амбуланти.

Ипак, о томе ће више бити речи на наредним седницама пожешког Штаба за ванредне ситуације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up