Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Пожега – Због проблема изазваних падавинама и изливањем река у југозападном делу Србије, одржана је седница Штаба за ванредне ситуације општине Пожега. Осим плављења пољопривредног земљишта у пожешком пољу већих проблема на подручју пожешке општине није било – констатовано је на седници општинског штаба.

Пошто су екипе ватрогасно спасилачке јединице из Пожеге, даноноћно на терену, командант ове јединице Милован Јованић је известио чланове Штаба о стању на терену истакавши да је на подручју пожешке општине поплављено углавном пољопривредно земљиште.

Тако се под водом нашло око 350 хектара у горобиљском и око 150 хектара у полатовачком пољу, јер је највећи доток воде био са јужне стране односно од Рзава и Моравице.
У поплављеном подручју није било продора воде у домаћинства тако да није било угрожавања стамбених и економских објеката, али ни живота људи и животиња.

Једино је током прошле ноћи и преподневних сати био у прекиду саобраћај на путним правцима Горобиље – Прилипац и Пријановићи – Пилатовићи. Међутим, са повлачењем воде током преподневних сати и подршку механизације ЈКП „Наш дом“ по налогу команданта штаба и ови путни правци су постали проходни. Што се тиче осталих делова општине – Лужница, Скрапеж и Ђетиња се нису изливале ван својих корита.

Чланови Штаба су констатовали да су временске прилике, односно захлађење и прелазак кише у снег, повољно утицали на водостај река па се очекује нормализација стања. Међутим, према речима команданта Штаба Ђорђа Никитовића, све службе ће активно пратити ситуацију и реаговати у случају евентуалне потребе.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник