Одржана седница Штба за ванредне ситуације општине Пожега

Пожега – Ситуација са пандемијом на подручју општине Пожега је стабилна – констатовано је на данас одржаној седници општинског Штаба за ванредне ситуације.

У исто време је констатовано да су све надлежне службе спремне за наредну зимску сезону. Према подацима из пожешког Дома здравља и болнице у Пожеги, ситуација је озбиљна али није алармантна.

Део пацијената код којих је регистрована зараза COVID-om 19. а регистровани су као становници Пожеге, нису са подручја наше општине а за пацијенте који су са пребивалиштем у пожешкој општини, постоје прецизни подаци о путевима и начинима заражавања, што улива наду да се епидемиолошка ситуација држи под контролом.

У току је обука општинских комуналних инспектора у области контроле санкционисања непоштовања свих прописаних мера, што је инспекторима омогућено најновијим законским решењима.

Чланови Штаба су разматрали и спремност свих надлежних служби за реаговање у зимским условима током предстојеће зиме.

Представници свих служби, од војске и полиције, преко ватрогасаца и комуналног предузећа до Црвеног крста, изразили су спремност да реагују у свим редовним али и ванредним ситуацијама током зимског периода, па је констатовано да је све спремно за наступајућу зимску сезону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up