Одржана скупштина ФК Слога

Пожега, 26. фебруар 2020. – У великој сали СО Пожега, одржана је Скупштина фудбалског клуба Слога, која је почела минутом ћутања за двојицу чланова Скупштине, Мирослава Карића Пепу и Радивоја Штуловића, који су преминули између два заседања.

Скупштини је присуствовало 19, од 33 члана, чиме је испуњен кворум за одлучивање.На почетку је усвојен записник са претходне седнице, а потом се прешло на финансијски извештај за период од 1. јануара до 31. децембра 2019. године. Председник клуба, Иван Радовић, говорећи о финансијском извештају, саопштио је да је у току пошле календарске године клуб потрошио нешто више од 19 милиона динара.

Клуб је у потпуности обезбедио комплетан буџет, тако да је година окончана без дуговања. Фудбалски клуб Слогу су финансијски помогли Општина Пожега, кроз редовно финансирање спортских клубова, док је остатак средстава обезбеђен преко спонзора и пријатеља клуба.

Према речима председника Радовића, највише новца је потрошено на стипендије играча, као и плате свих тренера, од сениорског погона до млађих категорија. Исплаћени су и сви добављачи, тако да ФК Слога у нову календарску годину улази без финансијских оптерећења.

Чланови Скупштине су једногласно усвојили финансијски извештај за 2019. годину.

Иван Радовић је, осврћући се на протеклу годину, рекао да тренутна позиција на табели не задовољава руководство клуба, али амбиције и у овој години остају исте – пласман у виши ранг.

ФК Слога, ове године, слави 100 година постојања, тако да је следећа тачка била план прославе јубилеја. Председник Иван Радовић је, члановима Скупштине, предложио Организациони одбор за прославу стогодишњице клуба, на чијем ће челу бити председник општине Пожега Ђорђе Никитовић. За чланове одбора су предложени Мирослав Ковачевић – начелник Општинске управе, Александар Ђурић – привредник, Василије Чарапић – директор ЕД Пожега и Иван Радовић.

Они ће у наредном периоду припремити предлог прославе, која ће трајати од јула месеца, па до јесени. У плану су турнири, свечана академија,концерти, а размишља се и о штампању монографије клуба.

И овај предлог је једногласно усвојен уз „амандмане“ да се Организациони одбор, у наредном периоду, додатно прошири.

У изјави за медије, по завршетку Скупштине, председник клуба Иван Радовић је рекао да је поносан на чињеницу да клуб нема дуговања, по чему је јединствен у овом крају, јер све своје обавезе сервисирају на време. Радовић је истакао и чињеницу да га радује прослава века постојања клуба, што је велики јубилеј, који ће бити обележен на достојанствен начин.

По окончању Скупштине медијима се обратио и Иван Чанчаревић, координатор млађих селекција ФК Слога. Осврнуо се на историјат клуба, резултате, актуелни тренутак, као и на планове пожешког српсколигаша. И он је подсетио на важност јубилеја, који клуб слави ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up