Oдвојено 1 500 000 динара за општинске новчане награде најбољим студентима

Пожега – Најбољи студенти наше општине до 13. јануара могу предати потребну документацију за општинске новчане награде. И ове године из буџета је за ту намену одвојено 1 500 000 динара. Колико ће сваки студент добити зависи од броја кандидата који буду испуњавали услове, а обично је то између 50 и 60 студената. Даница Анђелић, председница Савета за друштвене делатности општине Пожега каже за наш радио да је главни критеријум и даље успех током студирања.

Потребно је да просечна оцена буде најмање 8,5. “Услови предвиђени конкурсом идентични су као и претходних година. Потребно је да су то студенти основних, односно мастер академских студија, изузев прве године и апсолвената, да су постигли просечну оцену најмање 8,5 ,да се финансирају на терет буџета Републике Србије и да је њихово пребивалиште на територији општине Пожега. Документација, то је уверење да је редован студент, доказ о просечној оцени и свим положеним испитима из претходне године студија и доказ о пребивалишту, а то може бити потврда о пребивалишту, фотокопија личне карте или очитана лична карта”, каже Даница Анђелић.

Документа се могу предате на шалтеру општине управе, уз напомену да је најважније у року предати попуњен формулар. Уколико нешто од докумената буде недостајало због нерадних дана студентских служби,то ће моћи да се достави накнадно и после 13. јанаура. Додела новчаних награда студентима планирана је за Савиндан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up