Општинска управа Пожега – Јавни позив

Општинска управа Пожега, обавештава  грађане да  је  расписан :

ЈАВНИ ПОЗИВ

            за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи кроз куповину 3 сеоске куће и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја

  Предмет Јавног позива је додела помоћи за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину 3 сеоске куће и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја за лица која имају пријављено пребивалиште/боравиште на територији Општине (у даљем тексту: помоћ).

            Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоске куће и доделу пакета помоћи је бесповратна и одобрава се у максималном износу до 11.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије.

            Помоћ за куповину сеоске куће одобрава се у максималном износу до 9.500 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије, док се пакет помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја(у даљем тексту: пакет помоћи) одобрава у максималном износу до 1.500 евра,у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије.

            Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће у износу до 50% од износа који се одобрава за куповину сеоске куће из става 3. овог дела Јавног позива.

            Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоских кућа и доделу пакета помоћи могу да остваре избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то:

            – избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалном или неформалном или угрожене избеглице у приватном смештају и бивши носиоци станарског права

            – без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији,

а све према утврђеним критеријумима угрожености од стране УНХЦР-а.

            Помоћ може да оствари избеглица и чланови његовог породичног домаћинства који имају боравиште/пребивалиште на територији Општине.

                Јавни позив са пратећим обрасцима заинтересована лица могу преузети у електронској форми са званичног сајта Општине Пожега www.pozega.org.rs или на писарници Општинске управе Пожега.

Пријаве се достављају писарници Општине Пожега или путем поште на адресу: Трг слободе бр. 9, 31210 Пожега са напоменом „За Јавни позив – РСП, Потпројекат 8 – сеоске куће.”

Рок за подношење пријаве са потребним доказима је 21. 08. 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник