Општински већници одржали другу седницу новог сазива

Пожега – Општинско веће наше општине усвојило је данас предложени ребаланс буџета. Приходна страна повећана је за 73 834 000 динара. Од тога преко 40 милиона су додата нераспоређена средства по завршном рачуну за 2019. годину, док је 19 милиона капитални трансфер намењен за радове на регулацији Засељске реке и потока Дубоко, које финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима.

На расходној страни дошло је до промена на више позиција, између осталог, милион и по динара одвојено је за откуп земљишта за изградњу дечијег игралишта на Марјановића брду, док је још скоро 12 милиона додато за одржавање и поправку путне инфраструктуре. Позиција намењена изради пројеката за програме из разних области повећана је за 9 и по милиона динара.

На данашњем заседању чланови већа дали су своју подршку и за предлоге да општински правобранилац и у наредном периоду буде дипл. правник Миладин Филиповић, а његов заменик, такође дипл. правник Гордана Ђокић. На 2. седници Већа усвојени су и извештаји о раду ЈКП “Дубоко” из Ужица и ЈП “Рзав” из Ариља, али  и бројни извештаји о раду за општинска предузећа и установе…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up