Општинско Веће усвојило предлог буџета за 2024. годину

Пожега – На данас одржаној седници Општинског већа општине Пожега усвојен је предлог буџета наше општине за 2024. годину у висини од милијарду и шесто тридесет два милиона динара. По речима председника општине Ђорђа Никитовића буџет је крајње рестриктиван у складу са Законом о буџету Републике Србије и крајње реалан. У изјави за наш радио најавио је да се наставља са инвестицијама, од којих се издваја санација несанитарне депоније у Годовику, за шта ће бити утрошено преко 100 милиона динара, као и спровођење мера енергетске санације стамбених објеката. Скоро 10 милиона је обезбеђено за накнаде у области социјалне заштите, а највећа новина је набавка бесплатних уџбеника за ученике свих основних школа на територији града.

У наставку седнице Већници су усвојили кадровски план општинске управе као и одлуке о изменама и допунама статута општине Пожега и измене и допуне правилника о систематизацији радних места у општинској управи и општинском правобранилштву. Новоименовани помоћник председника општине Александар Дивовић обратио се медијима и истакао да ће се првенствено бавити координацијом рада између Општинског већа и председника општине, као и да ће све идеје наших суграђана о унапређењу рада локалне самоуправе бити добродошле.

Данас усвојен буџет од стране Већника наћи ће се пред одборницима Скупштине на седници која ће бити у среду 28. фебруара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up