ОШ „Петар Лековић“ у нову школску годину улази са 124 нова ђака

Пожега – У петак, 1. септембра, ученици основних и средњих школа враћају се у клупе. Министарство просвете школама је дало смернице за рад, а како би њихова примена требало да изгледа у пракси, чему нас је научила претходна година и које су најважније лекције пред наставницима, ђацима, али и родитељима… „Министарство просвете је било координатор, али читава влада, сугестије председника државе, родитеља, ученика, стручњака, Филозофског факултета, Института за ментално здравље, све је врло утицало на садржај тих смерница.

Почетак школске године ће, бити такав да ће прва и друга недеља бити другачије него ранијих година. „У првој недељи биће тих тематских разговора, радионица, саветовалишног рада, биће упућени наставници и ученици да у склопу сопствене креативности, у зависности од узраста детета, од типа школе, изаберу теме из више области за које сматрају да су за њих приоритетне. Тај колективни дух ће се неговати кроз идентитет школе ком ће се придавити много већи значај“.

Прваци ће се у петак и у пожешким основним школама упознавати са учитељима, новим другарима и новим обавезама. У основној школи Петар Лековић на прозивци ће се наћи се 124 нова ђака од којих 101 у граду и 23 у издвојеним одељењима. „Припреме се одвијају по плану. Сви ученици ће кренути нормално у школу првог септембра, часови ће за све ђаке бити у трајању од 45 минута, а организован дочек првака планиран је за у 10 сати“, казао је гостујући у нашем јутарњем програму Драган Перишић, директор Основне школе „Петар Лековић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up