Основна школа Петар Лековић, настава на даљину по новом распореду

Пожега, 23. март 2020. – Од данас је настава на даљину организована по новом распореду. Ученицима је сада на располагању и канал РТС2. На њему ће бити емитовани садржаји намењени узрасту од 1. до 4. разреда основне школе. Истовремено на РТС3 наставу ће моћи да прате ученици старијих разреда основне школе и средњошколци. Поред садржаја доступних на овај начин пред ђацима су и додатни задаци које им достављају њихови учитељи и наставници. Драган Перишић, директор Основне школе „Петар Лековић“ каже да су у протеклој седмици и наставници и ученици морали да се у ходу прилагођавају новонасталој ситуацији, али да су постигли зацртано. Труде се да ниједно дете не буде ускраћено за предвиђене образовне садржаје.

Учење на даљину је омогућено преко виртуелне учионице на сајту школе, Мудл  и Едмодо платформи, уз свакодневне консултције путем мејла или на Вибер групама. Деци која нису у могућности да прате наставу на интернету доставља се штампани материјал, а ученици који се образују  према индивудуалном образовном плану добијају додатне задатке прилагођене својим потребама.

Ђацима и родитељима на располагању је и онлајн стручна помоћ педагога, психолога и логопеда. Ових дана стижу на наплату и рате за ђачке екскурзије и наставу у природи. Директор Перишић каже да се, према упутству ресорног министарства, ђачка путовања за сада не отказују већ само одлажу, са намером да се реализују када то околности дозволе. Сав новац који су родитељи до сада уплатили налази се на рачуну школе и у случају отказивања путовања биће враћен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник