Отворен Иновациони бизнис центар Златибор

Чајетина – Председник општине Чајетина Милан Стаматовић и министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије др Ненада Поповића свечано су отворили Иновациони бизнис центар Златибор који ће помоћи развој иновација и предузетништва на Златибору и који ће представљати подршку правним и физичким лицима са територије општине Чајетина за конкурисање на доступним развојним конкурсима. Влада Србије је уложила 20 милиона динара у овај пројеката, првенствено у опремање центра а Општина Чајетина је обезбедила простор и буџетски определила 15 милиона динара за функционисање центра и развој предузетништва.

”Честитам општини Чајетина и њеном председнику отварање Иновационог старт-ап центра и драго ми је што се налази у једном овако прекрасном, новом и савременом простору, као што је Културни центар на Златибору, са свим оним садржајима који данас у Европи имају слични центри у већим градовима и туристичким дестинацијама. Данас је Златибор уписан у иновациону и дигиталну карту, не само Србије него и целе Европе, јер развојем овог центра, сигуран сам, све већи број појединаца и старт-ап компанија ће се одлучивати да овде започне своје пословне активности“ – изјавио је министар Поповић.

Захваљујући се на подршци министру Ненаду Поповићу, председник општине Чајетина Милан Стаматовић је нагласио да старт-ап центар значи напредак и развој јер је општина Чајетина у својим стратешким плановима зацртала свој развој у области иновација и нових технологија, посебно у туризму и пољопривреди. ”Ако желите да будете конкурентни на тржишту морате да пратите технолошки напредак општина најразвијенијих земаља. Схватили смо да општина Чајетина може да учини нешто на том пољу и кренули смо за обновом и изградњом овог Иновационог центра који ће помоћи нашим гостима, као и пружаоцима услуга да буду у тренду и да остану на веома захтевном туристичком тржишту. Овде се то показало одрживо, и најважније је у оваквим пројектима да сваки уложени новац буде враћен” – истакао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Иновациони бизнис центар Златибор представља један мултифункционални простор који је намењен како локалном становништву тако и туристима. Он има функцију старт ап центра, и пружаће подршку у запошљавању младих са територије општине Чајетина, а такође представља и место окупљања свих људи који желе да своје креативно знање поделе са другима у заједничком радном простору, где може доћи до размене идеје, трансфера технологија и знања, а све са циљем развоја иновација у општини Чајетина  – рекао је Дарко Ђуровић, директор Иновационог бизнис центра Златибор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up