Отворен ликовни конкурс за календар ЕУ ПРО Плус програма за 2023. годину „Која је твоја супер-вештина?“

Програм Европске уније (ЕУ) за локални развој – ЕУ ПРО Плус отворио је данас наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина у регионима Шумадије и западне и Јужне и источне Србије на тему „Која је твоја супер-вештина?“. Конкурс се уз подршку ЕУ и Министарства за европске интеграције традиционално организује више од деценије са циљем да међу младима подстакне креативност, стваралаштво али и да их мотивише да буду активни у својим заједницама.

Овогодишња тема, која прати одлуку Европске комисије да се 2023. прогласи Европском годином вештина, треба да подстакне младе да препознају и у ликовном формату представе своје таленте и интересовања у школи и ван ње, као и да сазнају која врста образавања у земљи и у свету би им помогла да своје таленте трансформишу у пословне вештине, које ће да одговоре новим потребама тржишта рада и које би применили у својим будућим професијама.

Средњошколци и средњошколке, као и шира јавност, ће моћи да гласају онлајн, на интернет страници програма ЕУ ПРО Плус, и тако одаберу 12 радова из сужене конкуренције од 20 најбољих радова, које претходно одабере интерни жири. Онлајн гласање се отвара након затварања конкурса и траје пет дана. Глас публике учествоваће као пети члан жирија и уз тај глас чланови жирија ће изабрати 12 најбољих радова који ће се наћи на страницама календара ЕУ ПРО Плус програма за 2023. годину.

Аутори и ауторке 12 победничких радова добиће награде, лаптоп и таблет рачунаре и мобилне телефоне, док ће школа која се покаже као најбоља у ангажовању и организацији интерног школског такмичења, током кога ће се изабрати радови за учешће на конкурсу, добити као награду лаптоп и пројектор.

Конкурс је отворен до 20. новембра 2022. године, а пропозиције су доступне на интернет страници ЕУ ПРО Плус програма.

Активности ЕУ ПРО Плус програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са 30 милиона евра. Програм, чију реализацију води Министарство за европске интеграције, има за циљ да допринесе побољшаном управљању територијалним развојем, економском расту и унапређењу социјалне инфраструктуре и кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи УНОПС.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up