Почео са радом вртић у Душковцима

Пожега – Дечји вртић од 1. новембра ради и у Душковцима. Ово је седмо пожешко село где своје извојено одељење има Предшколска установа “Олга Јовичић- Рита”. Идеја да се вртићи отварају у селима родила се 2016. године. Прве вртиће добили су Прилипац и Здравчићи, а онда су на инсистирање родитеља васпитачи стигли и у Горобиље. Касније су отварана одељења у Тометином  Пољу, Средњој Добрињи, Годовику и сада Душковцима. Отварање вртића значи и опстанак школа у селима, а тренутно је у десет група на терену више од 150 деце.

“Школа у Горобиљу је била пред затварањем, јер је био велики одлив деце. Ми данас у Горобиљу имамо преко педесеторо деце у две и по васпитне групе и сматрам да је то заиста једна изузетан искорак. У фебруару ове године смо отворили Годовик. И ту је пораст броја деце. Имамо шеснаесторо деце у овом тренутку, а знамо да је и школа дуго година била затворена”, каже директорица предшколске установе у Пожеги Снежана Шљивић.

Ако буде интересовања родитеља и подршке локалне самоуправе, која до сада није изостала, мрежа сеоских вртића ће се ширити. Тренутно се ради на обезбеђивању додатних средстава за унапређење услова за рад и боравак деце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up