Отворене МОСИ Нова Варош 2022

Нова Варош – 57. МОСИ свечано су данас отворене на стадиону „Браношевац“ у Новој Вароши, пред око хиљаду гледалаца. Овај град, смештен подно Златара, четврти пут је домаћин ове спортске манифестације.

Присутне спортисте, представнике медија, и присутне гледаоце поздравио је Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, рекавши да му је велико задовољство и част да, у име општине и своје лично име, поздрави све писутне и пожели им угодан боравак у свом граду, а спортистима пуно успеха, фер и праву спортску борбу.

У Новој Вароши су додељена Признања Скупштине МОСИ заслужним за промоцију игара. Добитници су: Синиша Несторовић професор из Пријепоља, Никола Билић новинар – Сарајево, Драгољуб Мишко Недовић – Бијело Поље, Миломир Филиповић – Прибој, Љубомир Вукадиновић – Мојковац, Славиша Каци Вукашиновић новинар – Рогатица, а постхумно су одликовани Енвер Међедовић – Нови Пазар и Властимир Власта Пурић – Нова Варош.
Игре је отворила кошаркашица, рођена Нововарошанка, Наташа Бучевац, која је, у кратком обраћању, спортистима пожелела много успеха и среће током трајања МОСИ-ја.

Пре ових поздравних говора, по устаљеном обичају, следио је дефиле преко 2 000 спортиста из 31. града и општина из БиХ, Републике Српске, Црне Горе и Србије, са 179 мушких и 86 женских екипа, које је, ове године, предводила екипа Соколац, претходни свеукупни победник МОСИ-ја.

Заставу МОСИ-ја, на стадион су унели најбољи спортисти града домаћина: рукометаш Никола Матовић, каратисткиња Ана Мандић, шахисткиња Тијана Зечевић, фудбалер Милан Миња Гордић, одбојкашица Аница Грујичић и кошаркаш Владимир Вранић.

Свечану заклетву, у име свих спортиста, положио је рукометаш Никола Зечевић, док је то у име делилаца правде учинила Лидија Вучковић.

По завршетку овог дела церемоније, уприличен је културно-уметнички програм.
По устаљеном програму игара, уследила је фудбалска утакмица између Нове Вароши и Пријепоља, у којој су славили домаћини, резултатом – 4 : 1.

Данас су подељене и прве медаље, пошто су у полувремену поменуте утакмице одржане две атлетске трке: на 800 метара за девојке, у којој је тријумфовала Милица Томашевећ из Ивањице, испред Таре Лечић – Нова Варош и Марије Живковић из Берана; и на 1 500 метара за мушкарце, где се златом окитио Ужичанин Бојан Станишић, док су до сребра, односно бронзе стигли Кабир Зилкић из Новог Пазара и Саша Миљковић из Зубиног Потока.

Церемонији отварања 57. МОСИ присуствовали су бројни бивши спортисти и спортски радници, из свих земаља учесница игара. Дефилеу спортиста и свечаном отварању присуствовали су и представници градова и општина учесника овогодишњих игара, међу којима су били и руководиоци општине Пожега – председник Ђорђе Никитовић са сарадницима.


Пожегу ће на овогодишњим МОСИ играма представља 124 спортиста у 11 дисциплина, од чега 6 наступа у 5 дисциплина у оквиру Пара МОСИ-ја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up