И ове године упис првачића у школу електронским путем

Пожега – Скоро 67.000 малишана у Србији стасало је за школске клупе, од чега 224 деце на територији наше општине. Упис ученика у први разред званично почиње првог априла и траје до краја маја и другу годину заредом тиме је за родитеље и школе упис првака олакшан утолико што није потребно да се уписној комисији достављају документа која се по службеној дужности могу прибавити у електронској форми. То су: извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, уверење о похађању припремног предшколског програма и лекарско уверење (једино уколико преглед обављен у приватној здравственој установи уверење се доноси надлежнима у школи).

У први разред школске 2021/2022. године се уписују деца рођена од 1.3 2014. године до 28.2.2015. године, казао је за наш радио Драган Перишић, директор Основне школе „Петар Лековић“ и додао да је омогућено да на порталу е-Управа електронским путем искажете интересовање за упис детета у одређену основну школу. Ова услуга омогућује родитељима да једним одласком у школу обаве све активности везане за упис детета у школу те да приликом уписа није потребно да родитељи прилажу документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности а изузетак је само лекарско уверење, уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Перишић истиче да у њиховој школи ученици имају могућност бесплатног коришћења продуженог боравка, где уз стручно вођство наставника имају могућност да, док чекају родитеље, израде домаће задатке, обнове градиво и баве се широком лепезом слободних активности у за то припремљеном простору, и да је велика вредност ове школе поклањање пажње индивидуалним карактеристикама ученика, евентуалној потреби за додатном образовном и развојном подршком и корективним радом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up