Пакети солидарне помоћи за пензионере

Пожега – За пакете солидарне помоћи, које обезбеђује Фонд ПИО, ове године се пријавило 300 пензионера из Пожеге, што је знатно више него претходних година. Иако испуњавају услове конкурса, а основни критеријум је била висина пензије до 24.987 динара, пакета тренутно нема за све. Председник Удружења пензионера у Пожеги Јаков Марковић каже да су за сада обезбеђена 276 пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену, а да тренутно раде на проналажењу средстава за остале пензионере са списка.

“Из Савеза пензионера Србије нам је речено да могу обезбедити 276 пакета, дакле 24 пакета мање. Ја  сам одмах послао Савезу пензионера молбу да нам обезбеде и та 24 пакета јер је тешко објаснити људима зашто неко може да добије, а неко не кад сви имају иста права. Уколико нам они не услише ову нашу молбу до 17. маја, мораћу да се обратим општини да нам услише молбу за недостујуће пакете, јер ми немамо могућности, немамо одакле да набавимо”, каже Марковић.

За разлику од претходних година када су локална удружења пензионера сама набављала намирнице и правила пакете, овога пута сваки корисник у Србији добиће пакет истог састава. Послови спровођења јединствене набавке су поверени Савезу пензионера Србије. Подела пакета солидарне помоћи се очекује после 20. маја.

Из удружења пензионера у Пожеги сазнајемо и да се већ спрема прва група путника за колективни одлазак на море у Шушањ. Они крећу 1. јуна уз свраћање на Острог. Друга група ће боравити на мору од 12. јуна, а два поласка су планирана и за септембар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up