Папратиште домаћин Михољских сусрета села

Пожега – Михољски сусрети села, четврти пут по реду, биће у Пожеги одржани у другој половини септембра. Село домаћин ће бити Папратиште.

Ова манифестација која за циљ има промоцију традиције, културног наслеђа и гастрономије биће у 2024. години одржана у 113 општина Србије. Недавно је у Београду министар за бригу о селу Милан Кркобабић потписао уговора са представницима локалних самоуправа о додели бесповратних средстава за организацију скупова. Пожеги је и овога пута припао максималан износ од 500 000 динара.

“Имамо у Папратишту дивне домаћине који су били расположени да помогну у свој логистици, организацији, а и циљ нам је да на овакав начин свако село оживимо. И када направимо једнодневну, или дводневну манифестацију то опет тим људима који ту живе и раде нешто значи, а и даје неке импуте да у будућности можемо да планирамо неке активности. Овога пута смо планирали половину септембра, с тим што имамо право да померамо датум у зависности од временских прилика и у зависности од обавеза извођача. У сваком случају од половине септембра до 1. октобра биће рализована ова активност, каже Наташа Брадоњић директорица Туристичке организације Пожега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up