Пет медаља за пожешке спортисте на МОСИ

Пожега – Пожешки спортисти освојили су пет медаља на јуче завршеним 57. МОСИ играма у Новој Вароши. Златом су се окитили шахисти док је сребрно одличје припало фудбалерима. Бронзане медаље у Пожегу су донеле кошаркашице, тенисери и шахисти у Пара МОСИ играма. Свеукупни победник је екипа домаћина, Нове Вароши. Друго место припало је Прибоју, док је трећа екипа Новог Пазара. Застава МОСИ-ја предата је спортистима Колашина, града који ће бити домаћин игара следеће године.

По окончању ове спортске смотре своје утиске изнели су спортисти из Пожеге, као и вођа екипе на овогодишњим МОСИ.

Више од 120 спортиста Пожеге, у 11 спортских дисциплина је учествовало на 57. МОСИ у Новој Вароши. Након пет дана надметања најуспешнији Пожежани били су шахисти, па су и ове године освојили прво место и са игара донели златну медаљу.

Зоран Маринковић – капитен шаховске екипе Пожеге

Фудбалери су стартовали одлично, победом од – 7 : 1, против екипе Пљеваља и за мало им је у финалу измакло злато. У првом полувремену је екипа домаћина, са којом су Пожежани играли у финалу, на затварању игара, била нешто офанзивнија, али су момци из Пожеге успели да сачувају своју мрежу.

Ипак, у другом полувремену је искуство екипе Нове Вароши дошло до изражаја, па су, на крају, славили резултатом – 4 : 0, што је значило да се Пожежани овога пута морају задовољити сребром, што је за ову младу екипу итекако добар резултат.

Борко Николић – селектор фудбалера Пожеге

Слична ситуација била је и са кошаркашицама које су се у финалу такође састале са екипом домаћина – Нове Вароши.

Пожежанке су показале изузетно допадљиву игру и колективни дух, али нису успеле да надиграју много старије и искусније домаће играчице, па су након пораза – 61 : 46, морале да се задовоље сребрним одличјем, које је, као и код фудбалера, изузетан успех.

Наташа Филиповић – кошаркашица Пожеге

Саша Матеничарски – селектор женске кошаркашке екипе Пожеге

Још једну медаљу за Пожегу на 57. МОСИ донели су тенисери. Реч је о трећем месту и бронзаној медаљи у тенису, али како су такмичења била на Златибору, од њих нисмо успели да добијемо изјаву.

На крају, циљ МОСИ-а је дружење, ширење пријатељства међу учесницима, па су медаље у другом плану, каже и Марко Маћић, вођа екипе Пожеге на играма у Новој Вароши.

Марко Маћић – вођа екипе Пожеге

У оквиру МОСИ, одржане су и Пара МОСИ, а Пожежани су се и овде окитили медаљом – захваљујући Милошу Стевановићу, који је заузео треће место у шаху.

Коначно, наступ Пожеге на овим играма се може оценити као добар, посебно што се Пожега и ван спортских терена показала у најбољем светлу, а прилика за боље резултате биће на играма у Колашину, који ће, идуће године, бити домаћин наредних 58. Међуопштинских омладинских спортских игара.

ФОТО: Сенко Жупљанин и Раде Марковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up