Почела вакцинација трећом дозом

Пожега – У Србији је почела вакцинација трећом дозом вакцине против коронавируса. Вакцина је намењена пре свега становништву које спада у ризичну категорију, али и онима који су због природе свог посла у контакту са великим бројем људи. Трећу дозу вакцине може примити и остало становништво, а услов је да је прошло 6 месеци од друге дозе вакцине. Грађанима је остављена могућност избора вакцине, полазећи од тога да је безбедно и могуће примити допунску дозу другачију од оних којима су вакцинисани и ревакцинисани.

Др Вера Матовић, директорица Дома здравља у Пожеги, каже да се коначна одлука о томе за коју вакцину се определити доноси након консултације са изабраним лекаром, што је обавезна процедура пре доласка на вакцинални пункт.

У Пожеги је до сада вакцинисано око 50% одраслог становништва. Онима који желе да приме прву дозу, на располагању су вакције Синофарм и Фајзер, а повремено на вакцинални пункт стиже и руска вакцина. Последњих дана приметан је пораст броја пацијената који се јављају лекарима са симптомима који личе на коронавирус. Због тога од јуче у Дому здравља Пожега раде две ковид амбуланте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up