Почели радови на замени крова у старој школи Петар Лековић

Пожега – Након дугог чекања коначно су почели послови на замени крова на малој школи „Петар Лековић“. Потреба за овим радовима постоји још од 2018 године, јер је стари кров прокишњавао а делимичне санације нису дале трајан резултат. У овој години су коначно обезбеђена стредства да се крене са реконструкцијом, али посао није изведен током летњег распуста како је то било првобитно планирано. Припреме су се одужиле због расписивања две јавне јабавке, одустајања од израде фасаде школе како би се сва средства преусмерила на кров, пораста цена дрвне грађе и проблема са њеном набавком. Радови су, према потписаном уговору, били одложени за октобар.

Директор школе, Драган Перишић каже да ни то није испоштовано, али да је неопходан материјал стигао и да се сада ради на постављању новог крова. Извођач радова је предузеће „Грађевинар“ из Ивањице, а средства у износу од 5,5 милиона динара без ПДВ-а је обезбедила локална самоуправа.

За неколико дана креће и ново улагање у зграду старе школе. Планирана је инсталација гасног котла што ће значајно повећати комфор ученика и наставника, али ће поправити и еколошке услове у окружењу школе јер се до сада школа грејала на угаљ. Вредност посла на замени котла је око 6 милиона динара. Потребан новац стигао је од Министарства за заштиту животне средине посредством локалне самоуправе.

За време извођења радова настава за ученике од 1. до 4. разреда се одвија у великој школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up