Почео едукативни програм АРЛЕММ-а за више од стотину деце

Ариље – У Ариљу је данас у дигиталном формату почео едукативни програм манифестације АРЛЕММ 2020 у коме ће учестовати више од стотину деце из свих делова Србије и дијаспоре, захваљујући мобилном интернету Теленор мреже.

Под стручним вођењем истакнутих професора, полазници ће свакодневно током наредних седам дана, усавршавати знања и вештине из екологије, сликарства, вајарства, креативног писања и уметности импровизације у класичној и џез музици.

Индивидуалну дигиталну наставу водиће истакнути педагози виолине, флауте, клавира и виолончела, међу којима су Милутин Младеновић, Наталија Младеновић, Марина Ненадовић, Милица и Драгутин Младеновић.

Деца из Ариља, која могу да учествују у радионицама путем интернета,  на поклон ће добити кућице за птице, саднице стабала и материјале за сликарске радионице, како би што креативније провели лето. Радионице ће водити еколог Зоран Раковић, кантауторка Катарина Пејак, песник Петар Матовић и академски сликар Александар Митровић.

АРЛЕММ је званично почео 14. јула концертима на Цветном тргу у Београду  и отварањем интерактивне мултимедијалне изложбе  „АРЛЕММ-Уметнички караван“, аутора Милице Ђорђевић и Немање Ђорђевића, коју посетиоци могу да погледају до 2. августа.

Манифестација АРЛЕММ се већ 11 година реализује уз подршку Министарства културе и информисања, Општине и Библиотеке Ариље, СОКОЈ-а, Extreme intimo, Теленор фондације и бројних донатора и љубитеља уметности.

 Будите и Ви део уметности и уживајте у уметничком стваралаштву он лајн манифестације АРЛЕММ 2020! 

ФОТО: Милица Ђорђевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up