Почео Међународни фестивал сликовница „Чигра“

Пожега – Постављањем у центру града банера и заставица, које су израдила деца из пожешког вртића, данас је почео 7. Међународни фестивал сликовница „Чигра“. У оквиру тродневног интензивног дружења са књигама Народна библиотека из Пожеге, као организатор ове манифестације, припремила је доста занимљивих садржаја.

Нове сликовнице су данас поклоњене Дечјем диспанзеру како би малишани док чекају на преглед време проводили уз књиге. На стази „Читај и шетај“ од данас ће бити нова поставка. Посетиоци овог дела града моћи ће да се упознају са књигом „Скровиште за тајну“, а у библиотеци је организован и онлајн разговор са ауторком књиге Јеленом Калајџијом из Бијељине.

У наредна два дана планирано је дружење са књигама и ауторима у библиотеци, али и дечјем вртићу и основној школи. Званично отварање Фестивала и  заједничке изложбе илустрација аутора Дражена Јерабека из Хрватске и Ксеније Златковић из Пожеге биће сутра од 19 сати у Градској галерији „Милан Туцовић“, најављује за наш радио библиотекарка Даниела Скоковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник