Почео упис ђака у први разред

Пожега – Данас је почео упис ђака у први разред за наредну школску годину. Уписују се деца рођена од 1. марта 2017. године до 28. фебруара 2018. године. Заказивање термина врши се на три начина, преко портала еУправе, путем телефона или лично у школама. Родитељи приликом уписа детета не доносе ниједан документ у папирном облику, потребно је само знати матичне бројеве за себе и дете. Изузетак је ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара и тада је неопходно донети потврду о прегледу, каже Драган Перишић, директор Основне школе „Петар Лековић”.

„Родитељи приликом уписа детета не доносе ни једна документ у школу у папирном облику, само је неопходно да знају ЈМБГ свој и дететов и онда ће школа по службеној дужности прибавити све остале податке. Једино ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи онда мора родитељ да потврду донесе у школу, у свим осталим случајевима школа то сама повлачи електронским путем“, истиче Перишић.

Ове године у Пожеги има 220 предшколаца који ће од септембра сести у ђачку клупу. То је тек за неколико ђака мање него што је уписано ове године. Они се могу определити за једну од две основне школе које раде у граду, а обе поред доброг наставног кадра и опремљених учионица нуде и продужени боравак за децу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up