Почиње тестирање ђака пред полазак у први разред

Пожега – Данас почиње тестирање ђака пред полазак у први разред основне школе. Термин за  упис и тестирање детета може се заказати електронски на порталу еУправа. Школе су ипак оставиле и могућност  пријављивања путем телефона или директно у школи, каже Драган Перишић директор Основне школе „Петар Лековић“. Сва документа неопходна за упис детета и ове године прибавља школа по службеној дужности па је потребно да родитељ једино зна свој и матични број детета.

“Електронско заказивање термина уписа и тестирања ученика је доступно од 20. марта и биће доступно до 31. маја. Родитељи имају могућност преко портале еУправе да закажу на основу расположивих термина дан и термин када ће њихово дете довести у школу да би се тестирало и уписало у школу. Мађутим, школа је наравно изашла у сусрет да уколико родитељ не жели да закаже електронским путем или није тренутно у техничкој могућности да може да позове школу и закаже термин на тај начин. Такође, родитељ може да дође у школу и закаже термин за полагање”, каже Перишић.

Званично упис будућих првака се завршава 31. маја, али и као ранијих година, за оне који из оправданих разлога то не ураде у  предвиђеном року, постоји могућност да обавезу испуне до почетка нове школске године. Ове године на територији наше општине у две основне школе у први разред треба да се упише око 210 малишана, што је мање него прошле године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up