Подршка Пожежана протесту у Београду

Пожега – Грађани Пожеге окупили су се синоћ на Тргу слободе и  једнодушно осудили физички напад полиције на студенткињу из Пожеге Вању Вуловић, током протеста у Београду у среду, као и напад хулигана на Војислава Милованчевића, новинара портала Нова.рс, који је такође пореклом из Пожеге. Скуп је на почетку поздравио и присутнима се обратио Александар Дивовић, новинар и публициста.

Око 150 учесника протеста су аплаузом поздравили своје суграђане и пожелели им брз опоравак. Окупљенима су се обратили Љиљана Милованчевић, мајка  Војислава Милованчевића, и Владан Вуловић, отац Вање Вуловић. .„Како је плакало моје срце, тако су плакала срца многих мајки, чија су деца такође пендрецима претучена“, рекла је Љиљана и додала да њен син „није ни хулиган, ни наркоман“, него да је „међу онима који не верују да је Земља равна плоча“.

Владан Вуловић, отац студенткиње Вање, истакао је да криви себе и све нас што смо дозволили да се наша деца и наши унуци својом крвљу боре за бољу Србију и што ми то нисмо довели до краја, када је то требало да урадимо, већ смо се из тога извукли…

На крају протестног скупа путем телефона, грађанима се обратио и Војислав Милованчевић, захвалио се на подршци, а потом поручио да се „агресија и мржња већ десет година системски негују у Србији и да се зна ко је катализатор те мржње“, чиме је окупљање завршено око 21 сат.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up