Подршка Владе Швајцарске локалним организацијама цивилног друштва за спровођење социјално интегрисаних услуга

Уз подршку Владе Швајцарске, програм „ПРО – Локално управљање за људе и природу“ објавио је јавни позив за подршку локалним организацијама цивилног друштва у спровођењу социјално интегрисаних услуга.

Укупан буџет овог јавног позива је 273.000 евра и биће подржано најмање 20 локалних пројеката за пружање социјално интегрисаних услуга којима се обједињују најмање две од три тематске области: социјална заштита, образовање и здравство.

Циљ позива је унапређење приступа остварењу права и испуњењу потреба за најмање 2.000 грађана и грађанки из рањивих група на локалном нивоу, са фокусом на Роме, посебно из неусловних насеља, особе са инвалидитетом, укључујући децу и младе ометене у развоју, као и лица која остварују право на подршку према Закону о социјалној заштити.

Програм посебно подстиче пријављивање ромских удружења, а додатно ће бити вредновано и ако предлози пројеката садрже израђену анализу потреба рањивих група на локалном нивоу. Такође, пројекти морају укључивати партнерство са локалном самоуправом или другом релевантном институцијом (Центром за социјални рад, Домом здравља, школом и сл).

Програм ПРО је објавио и позив за техничку подршку за најмање 15 локалних организација цивилног друштва за јачање капацитета у циљу лиценцирања као пружалаца услуга социјалне заштите.

Оба позива су отворена до 9. јуна 2023. године, а право учешћа имају организације цивилног друштва из 99 градова и општина из Шумадије, западне, источне и јужне Србије.

Додатне информације о условима позива, процесу пријаве и критеријумима за избор корисника доступне су на страници програма ПРО.

Програм „ПРО – Локално управљање за људе и природу” подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а заједнички спроводе Канцеларија уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS), Дечији фонд Уједињених нација (UNICEF), Популациони фонд Уједињених нација (UNFPA) и Програм Уједињених нација за животну средину (UNEP).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up