Погоршана епидемијска ситуација у Пожеги

Пожега – Ситуација са пандемијом на подручју Пожеге је делимично погоршана, али и даље стабилна, констатовано је на седници Штаба за ванредне ситуације.

Да би се ситуација и даље држала под контролом, али и побољшала, са Штаба је упућен апел да се сви који сумњају на заразу вирусом COVID-19, одмах јаве, искључиво у ковид амбуланте.

Према подацима из пожешког Дома здравља и болнице у Пожеги, ситуација је, у односу на прошлу седмицу, додатно погоршана, али је и даље под контролом. Због тога су готово попуњени болнички капацитети у пожешкој болници на Савинцу, рекла је члановима Штаба управница болнице докторка Јелена Милићевић, уједно и члан Штаба за ванредне ситуације.

Тако се према доступним подацима о путевима и начинима заразе закључује да у Пожеги није распрострањена масовна зараза већ готово искључиво у породичним и сличним, блиским контактима, па се због тога ситуација држи под контролом. Међутим, то не значи да треба да се опуштамо, упозоравају у првом реду лекари, већ да се треба у случају сумње на заразу, што пре јавити надлежним службама, па ће и лечење бити брже и ефикасније.

Поред овога, сви чланови штаба су се сагласили да се додатно апелује на поштовање свих прописаних мера, у првом реду држање физичке дистанце и ношења заштитних маски, које су једнооставан, али веома ефикасан начин да се избегне зараза коронавирусом.

Иначе. општински Штаб за ванредне ситуације није доносио посебне мере, већ ће поштовати све мере које буду прописане на нивоу целе државе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up