Појачана контрола саобраћаја

Пожега – На територији Србије у току је појачана контрола саобраћаја, која траје до 27. марта, а из Министарства унутрашњих послова наводе да је акција усмерена на мерење брзине кретања возила. Реч је о међународној полицијској акцији “ROADPOL”, која се спроводи у 30 европских земаља како би се откривали саобраћајни прекршаји. Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције („пресретачима“), док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Напомињемо да ће у циљу заштите безбедности пешака брзина бити мерена и у зонама пешачких прелаза казао је гостујући у ,,Будилнику,, М ладен Стојановић заменик командира саобраћајне полиције у Пожеги. Он је нагласио да је на подручју Полицијске станице у Пожеги током ове акције до сада санкционисано 174 прекршаја од чега је више од трећине прекорачење брзине као и 29 прекршаја невезивања сигурносног појаса.

Подсећамо да се у јануару и фебруару ове године на путевима у Србији догодила 61 саобраћајна незгода са погинулим лицима, а у готово половини тих незгода као један од утицајних фактора јављала се неприлагођена брзина условима саобраћаја и стању пута. У том периоду саобраћајна полиција санкционисала је око 65 000 возача због прекршаја прекорачења брзине, што је двоструко више у односу на прва два месеца 2021. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up