Пољопривредна школа “Љубо Мићић” – друга фаза доградње дома за смештај ученика у завршној фази

Пожега – До краја новембра биће завршена друга фаза доградње дома за смештај ученика у Пољопривредној школи “Љубо Мићић”. Први радови су почели прошле јесени када је изграђен темељ за нови објекат. Упркос смањењу броја ученика ова стручна средња школа истрајава у настојању да додатно побољша услове за школовање и боравак у школском дому. План је да када све буде готово смештајни капацитети дома буду повећани за скоро 50 места. Сада се ради на изградњи приземља где ће се налазити амфитеатар, а радове финансира Министарство просвете, каже директор школе Којо Бошковић.

Део средстава које је Министарство правде Републике Србије прикупило по основу одлагања кривичног гоњења ове године бице уложен у набавку нове опрема за пекару у Пољопривредној школи. Планирано је проширење производних капацитета и излазак са производима из школске пекаре на тржисте, а сада ће средствима из опортунитета бити направљем један корак ка том циљу. Наручена опрема би требало да стигне наредних дана.

Пољопривредна школа ће ускоро моћи да се похвали и сиром и кајмаком из своје млекаре. Погон је испробан, а очекује се да ускоро, након добијања неопходних сагласности, крене званично са радом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник