Пољопривредна школа „Љубо Мићић“ – проширење ученичког дома

Пожега – У Пољопривредној школи „Људо Мићић“ почели су радови на доградњи ученичког дома. Нова зграда, површине преко 1000м2 имаће приземље у коме ће се налазити амфитеатар и два спрата са 16 соба. Инвестицију вредну око 100 милиона динара финансира Министарство просвете, а радови ће се се одвијати у више фаза. Ове јесени планирана је градња темеља, цокле и евентуално прве плоче, каже директор школе Којо Бошковић.

Доградњом дома обезбедиће се додатних 50 места која ће бити искоришћена да се растерете постојећи смештајни капацитети и обезбеде што бољи услови за смештај ђака. Пре пандемије у дому је било преко 200 ученика, односно и по пет у једној соби. План је да, након стављања у функцију новог објекта, све собе у дому буду трокреветне или евентуално четворокреветне. У дому пожешке Пољопривредне школе тренутно бораве деца из 18 општина и градова.

1 коментар. Leave new

  • Dragan Goranović
    октобар 26, 2021 14:26

    Tužno i apsurdno, kao i sve u ovoj varoši i jadnoj državi. Poljoprivredna škola će, sa ovim proširenjem, imati više mesta u internatu, nego što ima učenika.

    Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up