Пооштрене мере у Дому за старе на Савинцу

Пожега – Дом за старе на Савинцу, захваљујући примени строгих безбедносних прописа одолева корони. Инфицираних нема ни међу корисницима домског смештаја ни међу запосленима. Од средине априла у овој установи су биле на снази најрадикалније мере заштите од коронавируса. По препоруци Владе Републике Србије ова установа је била у потпуном карантину, а запослени су се мењали на на 15 дана. Два месеца касније, средином јуна, ситуација је мало релаксирана. Корисници Дома могли су да излазе напоље у одређени део дворишта и да примају посете под посебним условима. Због погоршања епидемиолошке ситуације та могућност више није могућа. Забране посета су поново на снази каже Ђурђе Раковић, директор Центра за социјални рад у Пожеги.

У дому за старе на Савинцу тренутно бораве 54 корисника просечне старости око 77 година. За предходна четири месеца забележена су два смртна случаја која немају везе са корона вирусом.

Раковић додаје да је од данас и у Центру за социјални рад на снази посебан режим рада. Ограничен је рад са странкама на период од 10 до 13 часова уз обавезно коришћење заштитне опреме. Свим запосленима је наложено да избегавају веће скупове, а уколико имају у породици случај сумњив на корона вирус да то обавезно пријаве руководству установе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up