Посете корисницима дома за старе на Савинцу под посебним условима

Пожега – Дом за старе на Савинцу, захваљујући примени строгих безбедносних прописа одолева корони. Инфицираних нема ни међу корисницима домског смештаја ни међу запосленима. Од средине априла у овој установи су биле на снази најрадикалније мере заштите од коронавируса. По препоруци Владе Републике Србије ова установа је била у потпуном карантину, а запослени су се мењали на на 15 дана. Данас крајем августа ситуација је мало релаксирана.

Корисници Дома моћи ће у наредном периоду да излазе напоље у одређени део дворишта и да примају посете под посебним условима, каже Ђурђе Раковић, директор Центра за социјални рад у Пожеги. У дому за старе на Савинцу тренутно бораве 52 лица, а свим запосленима је наложено да избегавају веће скупове, а уколико имају у породици случај сумњив на корона вирус да то обавезно пријаве руководству установе.

Гостујући у „Будилнику“ Раковић је истакао да Локална самоуправа и ове године помаже у припреми ђака за нову школску годину, тако да је Општина Пожега из буџета одвојила финансијска средства за ученике који потичу из социјално-угрожених породица. Деца основно-школског узраста, који припадају породицама слабог материјалног статуса, добиће новчана средства за куповину школског прибора и то 3000 динара за једно, 5000 за двоје и 7000 динара за троје и више деце, казао је Раковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up