Последње припреме за Савиндан у пожешким основним школама

Пожега – Током ове седмице одвијају се завршне припреме за обележавање школске славе. Сечење славског колача и пригодан програм који су поводом Савиндана припремили ученици почеће у основној школи „Емилија Остојић“ у суботу у 11 сати. Директорица школе Јелена Цицовић каже да ће званице имати прилику да уживају у музичком програму који припремају ученици старијих разреда, али и садржајима које су за ову прилику спремили млађи ђаци. Свој допринос обележавању Савиндана даће преко 40 ученика. Овај празника биће свечано обележен и у свим школама на терену.

У Основној школи „Петар Лековић“ програм почиње у петак изложбом ликовних радова. Светосавска приредба биће у суботу за када је планирано и сечење славског колача и свечани ручак, каже директор школе Драган Перишић.

„Деца раде ликовне радове на тему Светог Саве, то је наградни конкурс и деца ће бити награђена пригодним књигама. Сутрадан, у суботу, на сам дан Светог Саве имамо приредбу у холу школе од 12 часова, а након тога имамо благосиљање и ломљење славског колача и свечани ручак у наставничкој канцеларији. Очекујемо драге госте као и сваке године. И у издвојеним одељењима ће Савиндан бити обележен на прави начин, најављује Перишић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up