Потенс Перфорација и Будимка у потрази за радном снагом

Пожега – Међу 14 послодаваца који су наступили на Сајму запошљавања у Пожеги, прошлог петка, нашло се и предузеће Потенс Перфорација. Огласили су слободна радна места за оператера на ЦНЦ машинама, грађевинске лимаре, браваре-завариваче као и машинбраваре са и без искуства. Владимир Марјановић из Потенс Перфорације каже да они тренутно имају велике потребе за запошљавањем, али да радника тражених профила нема на нашем тржишту, па су у њиховим погонима тренутно и радници из Индије.

„Потребе су неких пет-шест радника на сваком образовном профилу. Радници који су потребни су радници са и без искуства, где би раднике који су без искуства ми обучавали и припремали према потребама које иначе имамо. У овом моменту имамо велике потребе за запошљавањем. Ми смо иначе можда и пионир у проналажењу рандика који нису са ових наших простора. Имамо запослене раднике и са стране, односно из Индије, а све из разлога што овог профила који ми тражимо у суштити и нема на нашем тржишту рада. Потребе су велике и генерално, у данашње време уопште није проблем пронаћи посао колико је данас проблем доћи до квалификоване радне снаге“, сматра Марјановић.

И фабрика Будимка је огласила потребу за радницима. Тренутно нуде посао на неколико позиција и кажу да заинтересованих кандидата има. Већу потражњу за радницима очекују у сезони откупа воћа и поврћа, од јуна месеца, када ће им требати више радника у производњи и на позицијама технолога.

„Што се тиче радне снаге слободно могу да кажем да је ова године успешна по проналажењу радне снаге с обзиром да је ово сезона када немамо пољопривредних радова, тако да у овом тренутку имамо доста заинтересованих кандидата, али верујем да како буде одмицала ова година да ће бити све теже и теже да пронађемо праве кадрове. Што се тиче броја радника за предостојећу сезону, која нам креће од јуна месеца, требаће нам сигурно 30 радника у производњи и 5 радника везано за позиције технолога. Кадрове које тренутно тражимо су прехрамбени технолози, радници за позиције у производњи као што су оператери, то су углавном прехрамбени техничари из Пољопривредне школе и машински техничари из Техничке школе. Поред тога попуњавамо и службу одржавања где су нам потребни машински инжењери, каже Марија Пантић из фабрике Будимка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up